Obiščite spletno stran!
Všečkajte nas
Spremljajte nas!

Pravila zasebnosti

Kako bi ta spletna stran delovala pravilno in da bi lahko nadaljevali s posodabljanjem strani z namenom izboljšanja vaše izkušnje brskanja, mora ta stran shraniti majhno količino informacij (piškotkov) na vaš računalnik. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. S blokiranjem piškotkov boste še vedno lahko brskali po strani, vendar vam nekatere njene funkcije ne bodo na voljo.

KAJ JE PIŠKOTEK?

Piškotek je informacija, ki jo spletna stran shrani na vaš računalnik med vašim obiskom. Piškotki običajno shranjujejo vaše nastavitve, nastavitve za spletno stran, kot so želeni jezik ali naslov. Kasneje, ko znova odprete isto spletno stran, spletni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani. To omogoča spletni strani, da prikaže informacije, prilagojene vašim potrebam. Piškotki lahko shranijo širok spekter informacij, vključno z osebnimi informacijami (kot so vaše ime ali e-poštni naslov). Vendar pa se te informacije lahko shranijo samo, če to dovolite - spletne strani ne morejo dostopati do informacij, ki jim jih niste dali, in ne morejo dostopati do drugih datotek na vašem računalniku. Privzete dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov vam niso vidne. Vendar lahko spremenite nastavitve svojega spletnega brskalnika, da sami odločate, ali boste zahtevke za shranjevanje piškotkov odobrili ali zavrnili, samodejno izbrišete shranjene piškotke ob zapiranju spletnega brskalnika itd.

KAKO ONEMOGOČITI PIŠKOTKE

Z izključitvijo piškotkov se odločate, ali želite dovoliti shranjevanje piškotkov na svojem računalniku. Nastavitve piškotkov lahko nadzirate in konfigurirate v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah piškotkov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

  • Chrome
  • Firefox
  • Internet Explorer 9
  • Internet Explorer 7 i 8
  • Opera
  • Safari
KAKO DELUJEJO SEJNI PIŠKOTKI?

Sejni piškotki ali piškotki seje se izbrišejo s računalnika po zaprtju spletnega brskalnika. Z njimi spletne strani shranjujejo začasne podatke, kot so predmeti v košarici za nakupovanje.

KAKO DELUJEJO TRAJNI PIŠKOTKI?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo na računalniku tudi po zaprtju brskalnika. Z njimi spletne strani shranjujejo podatke, kot so uporabniško ime in geslo, tako da se vam ni treba prijaviti ob vsakem obisku določene strani. Trajni piškotki ostanejo na računalniku dni, mesece, celo leta.

KAJ SO PIŠKOTKI PRVE STRANI?

Piškotki prve strani izhajajo iz spletne strani, ki jo gledate, in so lahko trajni ali začasni. S pomočjo teh piškotkov spletne strani shranjujejo podatke, ki jih bodo ponovno uporabile ob naslednjem obisku iste spletne strani.

KAJ SO PIŠKOTKI TRETJE STRANI?

Piškotki tretje strani izhajajo iz oglasov drugih spletnih mest (kot so pojavna ali drugačna oglaševanja), ki so prisotni na spletni strani, ki jo gledate. S pomočjo teh piškotkov spletne strani sledijo vaši uporabi interneta v marketinške namene.

ALI FMCG-SUMMIT.SI UPORABLJA PIŠKOTKE?

Da, z osnovnim ciljem izboljšanja uporabniške izkušnje na naši spletni strani. Katere vrste piškotkov uporablja fmcg-summit.si in zakaj:

Sejni piškotki (Session cookies) - to so začasni piškotki, ki potekajo (in se samodejno izbrišejo), ko zaprete spletni brskalnik. Uporabljamo sejne piškotke, da omogočimo dostop do vsebine in omogočimo komentiranje (stvari, ki jih morate narediti, ko se prijavite s svojimi podatki na spletno stran).

Trajni piškotki (Persistent cookies) - običajno imajo dolg datum poteka in bodo ostali v vašem brskalniku, dokler ne potekajo ali jih ročno izbrišete. fmcg-summit.si uporablja trajne piškotke za funkcionalnosti, kot je "Ostanite prijavljeni", kar olajša uporabnikom dostop do portala kot registriranemu uporabniku. Prav tako uporabljamo trajne piškotke, da bolje razumemo navade uporabnikov, da lahko izboljšamo spletno stran glede na vaše preference. Te informacije so anonimne - ne vidimo individualnih uporabniških podatkov.

ALI NA SPLETNI STRANI UPORABLJAJO PIŠKOTKE TRETJE STRANI?

Obstaja nekaj zunanjih storitev, ki shranjujejo omejene piškotke uporabniku. Ti piškotki niso postavljeni s strani te spletne strani, vendar nekateri služijo za normalno delovanje določenih funkcij, ki uporabnikom olajšajo dostop do vsebine.

Trenutno omogočamo:

  • Družbena omrežja
  • Uporabniki se lahko prijavijo in registrirajo prek svojih računov na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn in Google+.
  • Deljenje člankov na družbenih omrežjih uporabniku nastavi piškotke.
  • Merjenje obiskanosti

Marketing-summit.hr uporablja Google Analytics za merjenje obiskanosti.

Če želite preprečiti, da bi navedene storitve shranjevale piškotke, lahko to storite na naslednjih povezavah: Google Analytics (dodatne informacije o onemogočanju piškotkov).

Trenutno obstaja več spletnih mest, ki omogočajo izključitev shranjevanja piškotkov za različne storitve. Več informacij lahko najdete na naslednjih povezavah: