David Kovačič

David Kovačič

Generalni direktor
SPAR SLOVENIJA

ŽIVLJENJEPIS:

Z več kot osemnajstletnimi izkušnjami na področju trgovine in poslovnega svetovanja bo David Kovačič kmalu dopolnil tretje leto na mestu generalnega direktorja Spar Slovenija.

Svojo poslovno pot je začel v začetku tega tisočletja, in sicer kot novinar in kasneje urednik IT vsebin. Po kratki praksi pri Deutsche Post, kjer je delal na področju avtomatiziranih strojev za sprejem in oddajo pošiljk, je bil tri leta del vodstvene ekipe nemške diskontne verige trgovin Aldi Süd v Avstriji, kjer je bil odgovoren za pripravo vstopa na trg Slovenije. Po vstopu na trg je vodil poslovanje trgovin Hofer v Sloveniji, pri čemer je bil neposredno odgovoren vodji države (country managerju).

Med septembrom 2007 in majem 2011 je zasedal pozicijo direktorja maloprodaje v Engrotušu, kjer je upravljal tako maloprodajne trgovine, drogerije in restavracije, kot tudi del oddelka za upravljanje kategorij in bil neposredno odgovoren izvršnemu direktorju.

Nadaljnjih osem poslovnih let je preživel v svetovalnih družbah. V družbi Pricewaterhouse Coopers (PwC) je zasedal mesto direktorja v oddelku poslovnega svetovanja, in sicer najprej v Sloveniji, nato pa tri leta v Rusiji in še tri v Avstraliji. Pred prihodom v Spar je bil direktor v oddelku poslovnega svetovanja v družbi Deloitte.

Junija 2019 je prevzel mesto direktorja maloprodaje v Spar Hrvaška, od koder se je v začetku leta 2021 zavihtel na mesto generalnega direktorja Spar Slovenija.

Diplomiral je na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, doktorski študij pa je nadaljeval na interdisciplinarnem študijskem programu Varstvo okolja Univerze v Ljubljani.