Toni Balažič

Toni Balažič

Direktor Panvita d.o.o.
PANVITA

V svoji tridesetletni poslovni karieri je Toni Balažič deloval tako na področju komunikacij in marketinga kot tudi korporativnega upravljanja.
Svojo poslovno kariero je začel v komunikacijskem podjetju Spem kot direktor projektov in razvoja, sočasno pa je bil prvi direktor Londonske šole odnosov z javnostmi Slovenija. Med letoma 1999 in 2006 je na Petrolu zasedal mesto direktorja marketinga in komunikacij. Po enoletnem delovanju v družbi A.T. Kearney, kjer je bil svetovalec predvsem za energetiko in potrošniške dobrine, je februarja leta 2007 prevzel mesto predsednika uprave ajdovskega Fructala.

V maju 2010 je bil imenovan na mesto predsednika uprave Žita, od koder je po dveh letih prevzel mesto predsednika uprave Mercatorja, kjer je v tem času implementiral eno od zahtevnejših finančnih in poslovnih prestrukturiranj, podjetje pa je vodil tudi tri leta po prevzemu s strani Agrokorja.

Po odhodu iz Mercatorja se je zopet našel na področju FMCG in ponovno na strani dobavitelja, saj je prevzel funkcijo glavnega izvršnega direktorja pomurske Panvite, kjer se v vlogi vodilnega managerja ukvarja predvsem s poslovno transformacijo.

Je reden predavatelj s področja marketinga in strategije na različnih dogodkih. Že vrsto let je aktiven član Društva za marketing Slovenije, kjer od leta 2017 opravlja funkcijo predsednika nadzornega odbora. Je član sveta za promocijo pri Ministrstvu za prehrano, kmetijstvo in gozdarstvo in član strateškega sveta pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport.

Balažič je študij končal na mariborski poslovno-ekonomski fakulteti, formalno izobraževanje pa kasneje nadaljeval tudi na blejski šoli za menedžment IEDC, kjer je leta 2005 pridobil naziv MBA.